wymiana świec i filtrów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturos
    Drive
    • 2007
    • 75

wymiana świec i filtrów

• W1Michał
    Rider
    • 2006
    • 351

wymiana świec i filtrów

mam Octe 1,6 102 KM z 2003 r przebieg 45 000 km. zbliża mi sie przegląd i nie wiem czy wcześniej nie wymienićświeć, filta paliwa (istr przewiduje co 60 000 km) lecz jeźdze na krótkich dystansach czesto gasze i zapalam a co do filtra to też sie waham czy nie wymienić, nie wiem co ile też nalezy zmienić płyn chłodniczy G12 zakres obsługi QG2
    http://www.elcal.pl/

Komentarz

• tomi98
      Rider
      • 2004
      • 564

ja wymieniałem świece na 45kkm ( dlatego że jeżdzę na lpg ) gazownik mówił że spokonie do 60kkm by wytrzymały, filtr paliwa można wymienić wcześniej ( co Ci szkodzi ) a co do płynu G12 - trza sprawdzić jaką ma temp. zamarzania, jak za małą to wymieniać !

Komentarz

• jlupino
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 362

Pewnie ze wymieniac.Płyn w ogóle powinno sie wymieniac co 2 lata,a swiece i filtr przy okazji nie zaszkodzi.Nastepną wymiane i tak bedziesz miał dopiero przy np:90kkm.Jak by nie było-znowu trzy lata spokoju.
        Jaro

Komentarz

Przy 45k wymień tylko olej silnikowy i płyn hamulcowy (o ile jeszcze tego nie robiłeś)....
          Dodatkowo kontrola tarcz i klcków (ich stan i czy się nie zapiekły). Przejrzyj też wszystkie "gumki" w zawieszeniu. Nie jest to drogie a znacznie poprawia komforkt prowadzenia.

Na wiosnę możesz wymienić olej hydrauliczny wspomagania.

Reszty nie dotykaj, nie ma sensu..... chyba, że dla lepszego samopoczucia chcesz to zrobić.

Komentarz

Pracuję...